torstai 25. tammikuuta 2018

Meret saastuvat

Aamulehti otsikoi 25.1.2018 koralleihin takertuva muovijäte tukehduttaa riutat:

Muovi ongelma jo joka kolmannella riutalla
Korallisairauksiin erikoistuneen Joleah Lambin johtamassa tutkimuksessa tarkkailtiin kolmen vuoden ajan (2011–2014) 150:tä koralliriuttaa Aasian ja Tyynemeren alueella. Tuona aikana tutkittiin 124 000 korallieläintä.
Muovista jätettä oli kertynyt jo kolmasosaan riutoista. Mitä enemmän muovia, sitä enemmän korallit altistuivat erilaisille sairauksille.
Eniten muovia oli koralliriutoilla, jotka sijaitsivat Indonesian läheisyydessä. Vähiten muovia oli riutoilla Australian vesillä.

Mikä sai tämän aiheen nousemaan mieleeni niin, että siitä on kirjoitettava?
Kolmannes meristä oli se avain, jonka takia halusin katsoa opetuslapsi Johanneksen kirjoittamia sanoja Ilmestyskirjassa. Sanat ovat tässä seuraavana ja niiden perusteella voit tutkiskella mielessäsi sitä, mistä onkaan nyt kysymys ja mitä on tulossa!
Ilmestyskirja, luku 8:
Neljä ensimmäistä pasuunaa 
Ne seitsemän enkeliä, joilla oli seitsemän pasuunaa, valmistautuivat puhaltamaan niihin. 
7. Ensimmäinen enkeli puhalsi pasuunaan. Silloin tuli rakeita ja tulta, verellä sekoitettuja, ja ne heitettiin maan päälle. Kolmasosa maasta paloi, ja kolmasosa puista paloi, ja kaikki vihreä ruoho paloi. 
8. Toinen enkeli puhalsi pasuunaan. Silloin heitettiin mereen kuin suuri, tulessa palava vuori. Kolmasosa merestä muuttui vereksi, 
9. ja kolmasosa meressä olevista luoduista, joissa oli henki, kuoli, ja kolmasosa laivoista tuhoutui. 
10. Kolmas enkeli puhalsi pasuunaan. Silloin putosi taivaasta suuri tähti, joka paloi kuin soihtu. Se putosi kolmasosaan virroista ja vesien lähteisiin. 
11. Tähden nimi oli Koiruoho. Kolmasosa vesistä muuttui koiruohoksi, ja paljon ihmisiä kuoli vedestä, koska se oli käynyt karvaaksi. 
12. Neljäs enkeli puhalsi pasuunaan. Silloin kolmasosa auringosta, kolmasosa kuusta ja kolmasosa tähdistä tuli lyödyksi, niin että kolmasosa niistä pimeni, ja päivä menetti kolmasosan valostaan, samoin yö. 

13. Sitten minä näin ja kuulin, kun keskitaivaalla lentävä kotka huusi kovalla äänellä: "Voi, voi, voi maan päällä asuvia jäljellä olevien pasuunanäänten tähden, kun vielä kolme enkeliä puhaltaa pasuunoihin!" 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti