tiistai 22. joulukuuta 2015

Ketä uskoa?

Huijarit ovat liikkeellä. 


Eihän tämä mitään uutta ole, vaikka se välillä tuntuu niin uskomattomalta. Jotkut uutiset ovat niin toden tuntuisia, ettei niitä epäile lainkaan valheeksi.

Tänään tuli eteeni uutinen, joka on todella mielenkiintoinen. Vain hetki sitten hehkutettiin uutisissa Ruotsia kohdanneesta suuresta autokaupasta. Saabin elämän oli tarkoitus jatkua sähköautoina.

Kauppalehti kirjoittaa 22.12.2015:

Ruotsin radio epäilee, että ruotsalaisen Nevsin viime viikolla uutisoitu 12 miljardin dollarin arvoinen kauppa Kiinaan olisikin huijausta.

Viime viikolla uutisoitiin, että ruotsalainen sähköautoja valmistava Nevs eli National Electric Vehicle Sweden olisi saanut 12 miljardin dollarin arvoisen sopimuksen kiinalaiselta Panda New Energy -yhtiöltä.

Nevs omistaa valtaosan Saabin konkurssipesästä, ja autojen nimenä voidaan käyttää Saabia. Autot oli tarkoitus valmistaa Trollhättanissa Ruotsissa ja viimeistellä Kiinassa.

Sveriges Radion eli Ruotsin radion Kiinan kirjeenvaihtaja yritti käydä tutustumassa Panda New Energyyn paikan päällä Pekingissä. Yhtiön toimistoa ei kuitenkaan ollut olemassakaan, vaan sieltä löytyi tehdastyöläisten asuntola. Yritys oli ilmoittanut osoitteekseen huoneen numero 118, mutta kyseisessä paikassa osoitteet loppuvat numeroon 115.

Toimittajan haastattelemat paikalliset kertoivat, että kyseessä olisi pöytälaatikkoyritys, mahdollisesti huijausfirma.

Tämä huijausepäily ei ainakaan hyvää joulumieltä edusta. Luottamus katoaa mediaan, koska taustat ovat joskus unohtuneet tutkia. Taustat pitää aina varmistaa, ettei tule ikäviä yllätyksiä.

Tämä seuraava uutinen ei ole huijausta:

Niinä päivinä keisari Augustus antoi käskyn, että koko valtakunta oli pantava verolle.
Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Kviriniuksen ollessa Syyrian maaherrana.
Kaikki menivät kirjoittautumaan veroluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa.
Niin Joosefkin lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista, ylös Juudeaan, Daavidin kaupunkiin, Beetlehemiin, koska hän oli Daavidin huonetta ja sukua, verollepanoa varten kihlattunsa, Marian, kanssa, joka oli raskaana.

Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majatalossa.

Paimenet ja enkelit
Sillä seudulla oli paimenia kedolla vartioimassa yöllä laumaansa.
Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään. He pelästyivät suunnattomasti, mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille hyvän sanoman suuresta ilosta, joka on tuleva kaikelle kansalle.
Teille on tänään Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra.
Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä."
Yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen:

"Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maan päällä rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto." 

(Luuk. 2:2-14)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti