lauantai 23. elokuuta 2014

Ulkoilmamuseo



Ulkoilmamuseon tuulimylly ei enää pyöri, koska se on jo palveluksensa suorittanut.

Onko elinkeinoelämän keskusliiton EK:n hallituksen puheenjohtajan Ilpo Kokkilan ajatukset jotain tämän kaltaista. Myllyt eivät pyöri enää entiseen tahtiin.
Kokkilan ajatus on, että nuorten koulutukseen mahdollisesti sijoitettavat rahat pitäisi käyttää työnteon kannustamiseen oppisopimusten kautta.

Yhteiskunta pyörii työnteon ansiosta ja sen arvossa pitäminen on kaiken avain. Jos työ on arvossaan, selviytymismahdollisuutemme ovat turvattuja. Jos työtä ei arvosteta, siitä seuraa lama, josta ei nousta.

Mistä tämä kaikki johtuu?
 Aadamille Jumala sanoi: "Koska kuulit vaimoasi ja söit puusta, josta minä kielsin sinua sanoen: 'Älä syö siitä', niin kirottu olkoon maa sinun tähtesi. Vaivaa nähden sinun pitää elättämän itseäsi siitä koko elinaikasi; orjantappuroita ja ohdakkeita se on kasvava sinulle, ja kedon ruohoja sinun on syötävä. Otsasi hiessä sinun pitää syömän leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinä olet otettu. Sillä maasta sinä olet, ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman." (1. Moos. 3:17-19)

Tottelemattomuuden takia meille jäi tämä työnteko, josta emme voi välttyä. Sitä vain on tehtävä, koska muita vaihtoehtoja ei ole annettu.

Oma työurani alkoi miltei heti 15-vuotta täytettyäni ja päättyi kun täytin 63-vuotta. Ammatilliset opiskelut suoritin työn ohessa ja se malli on realistinen vielä tänäkin päivänä. Työ pitää vireänä ja opiskelu tuo voimaa ja virtaa kun saa lisää tarvittavaa tietoa työtehtävien vaatimustason lisääntyessä.

Ilpo Kokkila puhuu asiaa!

Oma arvioni on ollut koko työurani ajan, että kaikki työ on tekemisen arvoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti