keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Jumalan vihreä aalto


Ystäväni Tuomas Jäntti kirjoittaa kirjassaan, Totuuden hetkiä, Jumalan vihreästä aallosta seuraavan tutkielman.


Olen nähnyt ja kokenut elämässäni Jumalan johdatusta ja varjelusta moninaisilla tavoilla. Käytän tästä johdatuksesta imaisua vihreä aalto. Jos emme ole liikenteessä oikealla reitillä oikeaan aikaan, etenemisemme on tukalaa: on punaisia valoja, pysähdyksiä ja muita esteitä. Raamatun näkökulmasta vihreä aalto merkitsee ennen kaikkea sitä, että löydämme Jumalan suunnitelman ja aikataulun elämässämme.

Mooses oli kutsuttu vapauttamaan Israelin kansa Egyptin orjuudesta, mutta ei sillä tavalla ja siinä vaiheessa kun hän itse yritti tehtävän toteuttaa. Hän löi pikaistuksissaan egyptiläisen kuoliaaksi. Ennen tehtävän suorittamista tarvittiin neljäkymmentä vuotta Jumalan koulua autiomaassa – paljon keltaisia huomiovaloja ja punaisia ”pysähdy, kuuntele, tarkkaile ja valmistaudu” –valoja.

Jumala ilmoittaa Jesajan kirjan luvussa 40, jakeessa 31: ”Mutta kaikki, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman.” Joku hengellinen tarkkailija on todennut, kuinka aikamme kiireiset uskovat ovat joskus ymmärtäneet asian väärin ja kääntäneet asian päinvastaiseksi: ”Ne, jotka voimaa odottavat, saavat uuden herran.” Jos huomiomme on lahjoissa eikä niiden antajassa, huomio on väärässä kohteessa. Emme silloin etsi Herraa, vaan jotakin muuta. Se voi johtaa eksyksiin, toisen ”herran” orjuuteen.


Hiljentyminen, tyhjentyminen, itsensä kieltäminen ja sitoutuminen on usein lihalle ja verelle vaikeaa, mutta juuri se on tie, joka johtaa totuuteen. Meidän ei tule odottaa ensisijaisesti voimaa, vaan Jeesusta; ei Pyhän Hengen lahjoja vaan Pyhää Henkeä, joka kyllä jakaa myös lahjoja itse kullekin niin kuin hän tahtoo (1. Kor. 12:11).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti