perjantai 18. tammikuuta 2013

Tulevaisuus ja tulevaisuuden toivot

Yhteiskuntamme nuoret


En näe kansallamme olevan mitään tulevaisuuden toivoa, jos olemme riippuvaisia tämän päivän kevytmielisestä nuorisosta, sillä on varmaa, että kaikki nuoret ovat sanoinkuvaamattoman vastuuttomia… 
Kun minä olin nuori, meitä opetettiin olemaan hillittyjä ja kunnioittamaan vanhempia ihmisiä, mutta nykynuoriso on äärimmäisen kärsimätöntä eikä pysty maltillisuuteen.

Nykyisin lapset rakastavat ylellisyyttä; he ovat epäkunnioittavia vanhempia ihmisiä kohtaan ja rakastavat juttelua harjoituksen sijasta. Lapset ovat tyranneja, eivät kotiensa palvelijoita. He eivät enää nouse seisomaan, kun huoneeseen tulee vanhempia ihmisiä. He sanovat vastaan vanhemmilleen, juttelevat keskenään seurassa, ahmivat pöydässä herkkuja, istuvat jalka toisen päällä ja tyrannisoivat opettajiaan.


Ensimmäisen kuvauksen on kirjoittanut Hesiodos, kreikkalainen runoilija 900-luvulla eKr.
Toinen on Sokrateen (469-399 eKr.) tekstiä. 

Juuri mikään ei ole muuttunut aikojen vaihtuessa!

Kirjoitus löytyy Nicky Gumbel’in kirjasta ”Tämä on elämää!”


Kirjoituksen taustana on Filippiläiskirjeen luku 2:

14. Tehkää kaikki nurisematta ja epäröimättä,
15. että olisitte moitteettomia ja puhtaita, tahrattomia Jumalan lapsia kieron ja turmeltuneen sukupolven keskellä. Te loistatte siinä kuin tähdet maailmassa,
16. kun pidätte kiinni elämän sanasta(2), ja silloin minä voin Kristuksen päivänä kerskata siitä, etten ole turhaan juossut ja nähnyt vaivaa.

(2) Tai: ”pidätte esillä elämän sanaa”.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti