keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Sirkushuveja kansalle


Härkätaistelut palaavat Espanjan julkisen tv:n tarjontaan

Näin kirjoittaa monet lehdet tänään, mm, Kaleva.

Viime vuonna Espanjassa vaihtui hallitusvastuu. Uusi pääministeri Mariano Rajoy tunnetaan härkätaisteluitten kannattajana.

Kuuden vuoden tauon jälkeen tämä Espanjan kansallinen huvi palaa suorine lähetyksineen kansan katseltavaksi. Tämä ajankohta on otollinen tälle asialle, koska tämä verinen tarjonta voi viedä kansan pois kaduilta mieltään osoittamasta omaa hallitustaan vastaan. Hallituksella on nyt tarjota kansalle sen kaipaamia sirkushuveja. Espanjan hallitus vetää siis oikeasta narusta. Todennäköisesti tämä veto ei auta hallitusta kovin pitkään, sillä kansaa "kurittavat" kovat säästöpäätökset tulevat eteen joka tapauksessa.

Vaikka tämä sirkushuvien tarjonnan lisääminen onkin ikivanha keino valtion johdolta pitää kansa rauhallisena, voi se kääntyä itseään vastaan. Toivotaan, että arviointini on väärä ja asiat pystytään ratkaisemaan rauhanomaisesti.

Silti kannattaa lukea pari opetusta aiheesta, joilla voidaan rauhoittaa yleistä mielialaa Euroopassa.

Saarnaaja kirjoittaa luvussa 5:

Varoitus turhista lupauksista 

Älä avaa suutasi hätiköiden, älköön sydämesi kiirehtikö lausumaan sanoja Jumalan edessä, sillä Jumala on taivaassa ja sinä olet maan päällä. Olkoot siis sanasi harvat. 
2. Sillä työn paljous tuo unen, ja missä on paljon sanoja, siellä tyhmä on äänessä. 
3. Kun teet lupauksen Jumalalle, täytä se viivyttelemättä, sillä hän ei mielisty tyhmiin. Täytä siis, mitä lupaat. 
4. On parempi, ettet lupaa, kuin että lupaat etkä täytä. 
5. Älä anna suusi saattaa ruumistasi syylliseksi äläkä sano Jumalan sanansaattajan edessä: "Se oli erehdys." Miksi Jumalan pitäisi vihastua sinun puheeseesi ja turmella kättesi työt? 
6. Sillä paljot puheet ovat turhuutta niin kuin paljot unetkin. Mutta pelkää sinä Jumalaa. 

7. Oikeutta poljetaan 

Jos näet, että maakunnassa sorretaan köyhää, poljetaan oikeutta ja vanhurskautta, älä sitä ihmettele. Ylhäistä valvoo ylhäisempi ja vielä ylhäisemmät heitä molempia. 
8. Viljellyn maan kannalta on kuitenkin kaikin tavoin hyödyksi, että maassa on kuningas. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti