perjantai 28. syyskuuta 2012

Dollarin tähden


Edellisessä kirjoituksessani käsittelin mammonaa ja sen palvontaa.

Nyt haluan kirjoittaa niukkuudesta ja köyhyydestä, mutta samalla siunauksista.


Kirjoitan asioita Intiasta, koska Herramme johdatti minut erääseen seurakuntaan hyvin erikoisella tavalla.
Kun vuoden vaihteessa sain kehoituksen kirjoitella muistiin oman elämäni tapahtumia ja sitten maaliskuussa sain uuden kehoituksen nettisivujen tekoon, en voinut aavistaa mitä tästä seuraa. Tottelin kuitenkin Herramme kehoituksia ja ryhdyin toimeen. Erilaisia evankeliumia julistavia sivustoja syntyi muutaman kuukauden aikana yhteensä yhdeksän. Elokuun 20 päivän kohdalla kysyin Herralta, olenko onnistunut näiden sivujen kanssa ja lopuksi vielä kysyin, onko näissä ollut mitään järkeä?

Vastaus tuli juuri tämän blogi-sivustoni sähköpostiin vain kolme päivää kysymyksestä. 
Vastaus ei ollut mikä tahansa vastaus, koska se tuli Intiasta. Kaikki sivustoni ovat suomen kielisiä, mutta vastaus tuli kielimuurin takaa. 

Vastaaja oli W.R. Ray Christ Saving India Ministries'ista.

Hänen, Ray'n, johdatuksensa evankelioimistyöhön oli kirjeen yksi selkeistä kohdista, joista tajusin tämän olevan Herramme tahto laittaa tämä nuori pastori kirjoittamaan minun sähköpostiini. Kirje oli pitkä ja selvitti hyvin paljon Intian hengellistä tilaa. Yli miljardin väestöstä vain 2,4 % on kristittyjä, mutta muilla intialaisilla on vastapainoksi 33 miljoonaa jumalaa. Ray oli kutsuttu tekemään evankelioimistyötään kaikkein köyhimpien, eli kastittomien, orpolasten, leskien ja vammaisten pariin. Nämä ihmiset eivät saa Intiassa ihmisarvoista kohtelua.

Tämä reilu kuukausi sitten tullut vastaus on tuonut paljon asioita tietoisuuteen puolin ja toisin.
Intiassa sillä alueella, jossa Ray tekee työtään päätoimisesti tällä hetkellä, miehen päiväpalkka on yksi dollaria. Tällä dollarilla perheen pää ruokkii koko perheensä.

Pastori Ray jäi biokemistin ammatistaan suuresta kemian tehtaasta kuusi vuotta sitten hoitamaan kutsumustyötään. Hänellä ei ole muita tuloja kuin vapaaehtoisten avustukset.
Orvot, lesket ja vammaiset tarvitsevat päivittäisen ruoka-annoksensa selviytyäkseen päivästä toiseen.

Kirjoitin lisäsivun kultaraha-sivustolleni http://kultaraha.suntuubi.com/?cat=13, koska halusin valaista dollarin arvoa enemmänkin vuosien varrella, myös omassa elämässäni.

Muutaman viimepäivän aikana olen saanut elää jännittäviä hetkiä, kun Rayn poika James oli joutunut tämän viikon alussa sairaalaan keuhkotulehduksen takia. Ray ilmoitti keskiviikkona, että James on ollut sairaalassa kolme päivää ja infektio on vakava. Samalla hän pyysi meitä rukoilemaan pojan puolesta. Kerroin parissa seurakuntien tilaisuudessa tilanteesta ja rukoilimme pojan puolesta.

Tänään perjantaina 28.9.2012 kello 10.10 tuli Ray'ltä sähköpostia:
Ihme on tapahtunut, poika on parantunut ja päässyt jo pois sairaalasta! Ilo ja kiitollsiuus oli valtava! Meidän Herramme nimelle kunnia ja kiitos!

On ollut mielenkiintoista huomata se seikka, että maantieteellisesti ei ole mitään väliä sillä, olemmeko lähellä vaiko kaukana, Jumala voi tehdä ihmeitä missä tahansa.

Intian asioista olen laajemmin kirjoitellut myös http://www.jarmolinne.vaari.net/Rukouksen%20voima.html -sivuilla, jossa on myös galleria.


Jeesus sanoo vahvoja sanoja toimintansa alussa:



Johanneksen evankeliumi, luku 1:14. Jeesus aloittaa toimintansa 
( muut vastaavat kohdat: Matt. 4:12-17; Luuk. 4:14,15) 

Sen jälkeen kun Johannes oli vangittu, Jeesus tuli Galileaan ja julisti Jumalan evankeliumia. 

15. Hän sanoi: "Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle. Kääntykää ja uskokaa evankeliumi."  


Kuten voit todeta kaikesta, sanat ovat jatkuvassa preesens-muodossa.
Julistus on kaiken aikaa, mutta vain toistaiseksi voimassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti