maanantai 20. elokuuta 2012

Palvotko kännykkääsi


Puhelinoperaattorini edustaja soitti ja kyseli kännykkäliittymästäni sekä tarjosi samalla lisäominaisuuksia. Hänen tarkoituksenaan oli houkutella minut käyttämään mobiililaajakaista-liittymää tietyllä kaistanopeudella sekä kiinteällä kuukausiveloituksella. 

Tarjousta tehdessään myyjä otti esille nykyisten ns. ”viisaiden” kännykkäpuhelinten vaarat.
Monet ovat ostaneet puhelimia, joilla pääsee nettiverkkoon ja latailleet sieltä ohjelmia tai ”surffailleet” netissä muuta tietoa etsien tai vain katsellen kaikkea mahdollista. 
Puhelinlaskut ovat olleet satoja euroja ja sitten on ihmetelty asioita.

Mikäli mobiiliominaisuuksilla olevan kännykän omistajana ei ole hankkinut kiinteähintaista mobiililaajakaista-liittymää, voivat kännykkälaskut nousta arvoon arvaamattomaan.

Olen monesti harkinnut työelämäni jälkeen mobiililaajakaista-liittymää sekä modernimpaa kännykkää, mutta jotenkin tuntuu, ettei eläkeläisenä enää tarvitse olla joka sekunti kaikkien mahdollisten informaatiovälineiden ulottuvilla.
Puhelinoperaattorini edustaja ei saanut tälläkään kertaa lisäkauppaa.


Onko sydämesi yhteys eli kaista kunnossa ”yläkertaan”.

”Yläkertaan” on olemassa oikein tie, eikä se edes poikkea nykyisistä mobiililaajakaista-liittymistä. Siinäkään tiessä, eli laajakaistassa ei tarvita ”piuhoja” erikseen, vaan vain sydämen kanava. Novum selittää kanavan toiminnan:

(Novum jae jakeelta etenevä kommentaari: Joh. 14:6-7)

6.Samoin kuin Jeesus on ainoa Isän luo johtava ovi (10:9), hän on myös tie hänen luokseen. Tämä on yksi Johanneksen evankeliumin suurista "Minä olen (ego eimi)" -lauseista. Muut ovat 6:48; 8:12; 8:58; 10:9; 10:11; 11:25; 15:1). Jeesus ei vain ilmoita tietä, hän on tie. Hän opetti Jumalan tietä totuudessa (Mark 12:14), hän ohjaa meidän jalkamme rauhan tielle (Luuk 1:79), ja hän on valmistanut uuden ja elävän tien (Hebr 10:20). Kaiken tämän hän on voinut tehdä siksi, että hän itse on tie. Hän on tie Jumalan luota ihmisten keskuuteen ja ihmisten luota Jumalan yhteyteen. Muuta tietä ei ole. Jeesus on myös elävä totuus Jumalasta, se totuus, joka pyhittää, johdattaa ja tekee vapaaksi (8:32; 17:17). Hänellä on elämä itsessänsä (5:26), ja hän on elämän antaja (3:16; 6:33; 10:28; 11:25). Hänellä on iankaikkisen elämän sanat (6:68). Hän tuli, että meillä olisi elämä ja yltäkylläisyys (10:10). Juutalaisen uskonnon kolme keskeistä käsitettä - tie, totuus ja elämä - saavat uuden sisältönsä Kristuksessa. Hän on ainoa Vapahtaja, Apt 4:12. Jeesus selitti olevansa tie todelliseen elämään.
7.Jeesus oli todellinen ihminen. Hänet voitiin oppia tuntemaan. Ja se, joka oppi tuntemaan hänet, oppi tuntemaan myös Jumalan, sillä tämä todellinen ihminen oli samanaikaisesti Jumalan Poika ja yhtä Isän kanssa (1:1; 10:30).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti