sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Aamulehti evankeliumin asialla

Tehtävä maallistuneessa Suomessa


Tämä on tiedetty jo pitkään, että osat tulevat vaihtumaan. Merkit ovat vahvistuneet vuosi vuodelta. Suomalainen on kääntynyt mammonan puoleen entistä enemmän. Jumala on jäänyt taustalle. Vauraus ja hyvinvointi ovat huumanneet. Tällöin ovat unohtuneet aikoinaan lausutut rukoukset ja pyynnöt Jumalan puoleen. 

Olemme aikaisemmin osanneet pyytää rauhaa ja runsasta satoa maasta sekä karjamme lisääntymistä. Kun olemme kaikkea saaneet, rukoukset ovat vähentyneet ja omin voimin selviytyminen on tullut jokapäiväiseksi. Monelle Jumalan puoleen kääntyminen on vierasta.


Nyt nämä afrikkalaiset ovat tuleet meille kaduille muistuttamaan Jumalan olemassaolosta ja Jeesuksen pelastustiestä iankaikkiseen elämään Jumalan luona.


Osaammeko ottaa nämä evankelistat vastaan oikein? Aikoinaan suomalaiset veivät ilosanoman Jeesuksesta Kristuksesta Afrikkaan siunaustemme kera. Osaammeko ottaa saman sanoman vastaan kiitosten kera??

Me nimittäin tarvitesemme ilosanomaa enemmän kuin osaamme vielä edes uneksia. Jos kansastamme on valtaosa uskonsa Jeesukseen kadottaneita, asiat eivät ole hyvällä tolalla. Eurooppaa koetellaan monilla ongelmilla. Nämä ongelmat ovat enemmänkin seurausta kuin mitään muuta. Eurooppa on maallistunut ja ei osaa huutaa auttajansa puoleen. Nämä afrikkalaiset ovat saaneet Jumalan kutsun tulla pelastamaan suomen kansan sen tulevilta ahdistuksen ajoilta. Eurooppa tai Suomi ei kulje kohti kukoistusta ilman Jumalan puoleen kääntymistä.


Saarnaaja sanoo:
1. LUKU 11

Elämän epävarmuus

        Lähetä leipäsi veden yli, ajan mittaan voit saada sen takaisin. 2. Talleta omaisuutesi seitsemälle, kahdeksallekin taholle - ethän tiedä, mitä onnettomuuksia maassa vielä sattuu. 3. Kun pilvet täyttyvät vedellä, ne valavat sateen maahan, ja kun puu kaatuu, kaatuupa sitten etelässä tai pohjoisessa, niille sijoilleen se jää. 4. Joka tuulta tarkkaa, ei saa kylvetyksi, joka pilviä pälyy, ei ehdi leikata. 5. Yhtä vähän kuin tiedät, minne tuuli kääntyy tai miten luut rakentuvat raskaana olevan kohdussa, yhtä vähän tiedät Jumalan teoista, hänen, joka kaiken luo. 6. Kylvä siemenesi aamulla äläkä lepuuta kättäsi illan tullen - ethän tiedä, kummalla kerralla onnistut paremmin vai onnistutko kenties molemmilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti