perjantai 15. kesäkuuta 2012

Kotimaassa kajahtaa!


Harkitsin pitkään alanko kirjoittamaan Nokiasta ja siitä mitä kirjoittaisin jos kirjoittaisin.

Oma työurani kesti lähes 50-vuotta ja siitä noin 30-vuotta palkan maksoi Nokia.

Sen tunteen voin kokea, jota moni tänään kokee Nokian palkkalistoilla.
Huominen on toisille selvää, ei ole työtä ja toisille epäselvää, saanko pitää työpaikkani yt-neuvottelujen päätyttyä.
Ei tämä tilanne minullekaan ole ollut outo. Kerran meidän tulosyksiköstä sanottiin kolmannes kerralla irti. Kyllä oli jännää. Se oli suorastaan piinallista. Kaikenlaiset huhumyllyt alkoivat pyörittämään mitä ihmeellisimpiä sepityksiä kaikista mahdollisista asioista.

Tilanne laukesi kun irtisanomiset tulivat julki ja irtisanottu väki poistui keskuudestamme.

Haikeus jäi kavereita kohtaan ja pian taas talon johto muistutti siitä, ettei töitä pidä jättää hoitamatta.

Vaikka väki väheni, pidot eivät tekijän kannalta parantuneet muutoin kuin ehkä siltä osin, että sainhan pitää työni ainakin vielä toistaiseksi. Sitä työtä kyllä piisasi toistenkin edestä.

Näin se aina vähennyksen jälkeen menee, työtä riittää entistä enemmän joillekin ja joillekin ei sitten jää mitään.

Epäoikeudenmukaista, eikö niin!

Kuka on sitten oikeudenmukainen?


Yksin Jumala on oikeudenmukainen.

Ja Häntä meidän on vaikeuksiemmekin keskellä kiitettävä, sekä muistettava kääntyä Hänen puoleensa eikä lähteä poispäin Hänen huolenpitonsa ulottuvilta.

2. Tess. 1:3-10
Herran päivän odotus 
Meidän tulee aina kiittää Jumalaa teidän vuoksenne, veljet.
Siihen on täysi syy, koska teidän uskonne kasvaa kasvamistaan ja koska rakkaus toisianne kohtaan yhä lisääntyy teissä kaikissa.
Me voimmekin ylpeinä kertoa Jumalan seurakunnissa teistä ja teidän kestävyydestänne ja uskostanne kaikissa vainoissa ja ahdingoissa, joiden keskellä elätte.
Ne todistavat Jumalan oikeudenmukaisesta tuomiosta, siitä, että hän hyväksyy teidät valtakuntaansa, jonka vuoksi te nyt myös kärsitte.
Jumala on oikeudenmukainen: hän antaa teidän ahdistajienne joutua ahdinkoon, mutta ahdistetut - niin teidät kuin meidätkin - hän päästää siitä, kun

Herra Jeesus väkevien enkeleittensä kanssa ilmestyy taivaasta tulenlieskojen keskellä ja rankaisee niitä, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä suostu olemaan kuuliaisia Herramme Jeesuksen evankeliumille.

Heidän rangaistuksenaan on ikuinen kadotus, ero Herrasta ja hänen voimansa kirkkaudesta, kun hän tuona päivänä saapuu ottamaan vastaan pyhiensä kunnioituksen ja kaikkien uskovien ylistyksen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti