keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Kultaa, rahaa, onnea vai epäonnea!



Kuka meille kullan antoi?

Hän joka kaiken on antanut on myöskin kultavarat antanut meidän käyttöömme. 

1. Moos. 2:10-12.
Eedenistä sai alkunsa joki, joka kasteli puutarhan ja joka sieltä lähtiessään jakautui neljäksi haaraksi.  Ensimmäisen nimi on Pison. Se kiertää koko Havilan maan, missä on kultaa, ja sen maan kulta on hyvää.

Tässä on eräs hyvälaatuisen kultavarannon sijaintipaikka. Kultaa toki löytyy joka puolelta maapalloa ja siitä päätellen voimme todeta sen tarkoittavan sitä, että sitä pitäisi jokaiselle riittää ainakin pieniä määriä.

Miksi kultaa on jokapuolella maapalloa?

Eräs vastaus on se, että Jumalan tahto on, että ihmiset lisääntyisivät ja täyttäisvät koko maapallon!
Tässä on meidän alkuperäinen tehtävämme täällä elämämme aikana:
1. Moos. 1:27-29. 
Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. Vallitkaa meren kaloja, taivaan lintuja ja kaikkea, mikä maan päällä elää ja liikkuu." Jumala sanoi vielä: "Minä annan teille kaikki siementä tekevät kasvit, joita maan päällä on, ja kaikki puut, joissa on siementä kantavat hedelmät. Olkoot ne teidän ravintonanne.

Ei tässä meille annetussa tehtävässä ole kullan palvonnasta tai sen hamuamisesta mitään mainintaa, vaikka kyllähän Abrahamilla sitä sitten oli maininnan arvoisesti:

1. Moos. 24:34-35. Mies sanoi: 
"Minä olen Abrahamin palvelija. Herra on suuresti siunannut isäntääni, tehnyt hänet rikkaaksi ja antanut hänelle lampaita, vuohia ja nautakarjaa, kultaa ja hopeaa, orjia ja orjattaria, kameleita ja aaseja.
Mutkittelematta käyn asian ytimeen:
1. Piet. 1:16-21. Onhan kirjoitettu: "Olkaa pyhät, sillä minä olen pyhä." Ja jos kerran te rukoillessanne kutsutte Isäksi häntä, joka puolueettomasti tuomitsee kunkin hänen tekojensa mukaan, niin eläkää jumalanpelossa tämä muukalaisuutenne aika. Tiedättehän, ettei teitä ole lunastettu isiltä perimästänne tyhjänpäiväisestä elämästä millään katoavalla tavaralla, hopealla tai kullalla, vaan Kristuksen, tuon virheettömän ja tahrattoman karitsan, kalliilla verellä. Hänet oli valittu jo ennen maailman perustamista, ja nyt aikojen lopulla hänet on tuotu julki teitä varten. Hänen kauttaan te uskotte Jumalaan, joka herätti hänet kuolleista ja antoi hänelle kirkkauden, niin että te uskoessanne myös panette toivonne Jumalaan.
Kirjoituksessa viitattu "muukalaisuuden aika" tarkoittaa juuri tätä meidän jokapäiväistä vaellustamme täällä maan päällä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti