torstai 24. toukokuuta 2012

Kesä jo on lähellä.


Olin tänään mansikkamaan kimpussa ja kiskoin irti kuivettuneita lehtiä ja kuoleentuneita viime kesän rönsyjä. Ajatuksiini tuli vuoden ajan tapahtumat ennustusten valossa. Kesä on lähellä. Muistin Jeesuksen sanat vertauksessa, jossa Hän kertoo toisen tulemuksensa ajankohdasta. Jeesus puhuu merkeistä auringossa ja kuussa sekä tähdissä. Samoin Hän mainitsee ahdistuksen kansoilla maan päällä ja epätoivon kun meri ja aallot pauhaavat.

Monilla ihmisillä maailmassa juuri nyt on paljonkin ahdistusta kun erilaiset tapahtumat vyöryvät esimerkiksi yksinvaltiaiden hirmuhallitsijoiden toimiessa kansalaisiansa alistaen ja kiduttaen sekä surmaten. Epätoivo on suurta näissä kansojen ja yksittäisten kansalaisten koettelemuksissa. Vertauksen meri ja aallot ovat kansojen meriä ja kansannousut pauhuja.

Sitten Jeesus mainitsee viikunapuun sekä kaikki muut puut ja kehottaa katsomaan niitä. Hän sanoo, että kun katsotte puita, ja näette niiden puhkeavan lehteen, niin siitä tiedätte ja itsestänne ymmärrätte, että kesä jo on lähellä.


(Novum jae jakeelta etenevä kommentaari: Luuk. 21:28 ja 31)

28.Ne, jotka ovat murtuneet kärsimyksissä ja koettelemuksissa, saavat nostaa päänsä ja suoristaa itsensä. Sana "vapautus" puhuu lunastamisesta, joka tapahtuu sen tähden, että siitä on suoritettu kallis hinta. Nämä lohdutuksen sanat ovat vain Luukkaalla.

31.Kaikki merkit julistavat, että Jumalan valtakunta on lähellä, ja se merkitsee kesän koittamista niille, jotka tähän valtakuntaan pääsevät. Jumalan valtakunta kuvaa Jeesuksen Kristuksen hallitsemista kirkkaudessa, mikä on luonnollinen seuraus hänen nykyisestä herruudestaan armossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti